Tillbaka till Blogg

Styrmedel

10 januari, 2012 09:58 Blogg

I USA har man precis som i Europa en önskan om en ökad användning av biodrivmedel vilket är bra. Målen är ambitiösa och USA är också världens i särklass största producent av etanol för drivmedelsändamål. Ett av de styrmedel USA använder är att bötfälla drivmedelsbolag som inte klarar av att möta försäljningskrav av biodrivmedel vilket i sig inte är något märkligt. Dock är ett av kraven för 2011 och framåt som man nu bötfälls för att en andel av biodrivmedlen skall komma från cellulosaråvara, trots att tekniken inte är färdigutvecklad och att produkter inte finns att köpa på marknaden. Ett exempel på att det inte går att förutsäga när teknikgenombrott kommer med eller utan styrmedel.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade