Tillbaka till Blogg

Miljöministern i SVT

18 januari, 2012 03:32 Blogg

Miljöminister Lena Ek indikerade i SVT igår att det inte går att nå de högt ställda målen kring utsläppen från transportsektorn utan en direkt minskning av transportarbetet. En åsikt som står i kontrast emot sin företrädares. SPBI har framhållit att de tre områdena, energieffektivisering, biodrivmedel och effektivare transportsystem är de viktigaste för en minskning av utsläppen från transportsektorn vilket måste vara målet. Det miljöministern nu tar upp är den sistnämnda men vad den skall bestå av framkom inte. Olika styrmedel kommer därmed att bli nyckelfaktorer kring hur och med vilken acceptans det skall ske. Där får vi vänta på svaret. Tärningen är dock kastad.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade