Tillbaka till Blogg

Lägre ökningstakt

19 januari, 2012 09:55 Blogg

IEA (International Energy Agency) kom med sin Oil Market Report igår. Största nyheten är att sista kvartalet 2011 visade på lägre oljekonsumtion än 2010. Bl. a. det togs till utgångspunkt för att ytterligare revidera ned prognosen för 2012. Det är fortfarande en ökning men nu på 1,1 mbd (miljoner fat per dag) vilket i sig är en högre ökningstakt än för 2010 som stannade på 0,7 mbd. Det är framför allt de ekonomiska problemen i Europa men även USA som ger lägre global ekonomisk aktivitet än tidigare förutspått. Oljeprisets inblandning kommer säkert bli föremål för analys och diskussion. Ett kvartal är lite för lite för att bygga trender på, framför allt mot bakgrund att förra årets vinter var betydligt kallare på våra breddgrader än årets. Men det innebär trots allt att kommande rapporter blir än mer intressanta.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade