Tillbaka till Blogg

USA ökar produktionen

23 januari, 2012 02:38 Blogg

USA visar preliminärt på en ökning av råoljeproduktionen under 2011. API (Amercian Petroleum Institute) rapporterar om en produktion på 5,6 mbd (miljoner fat per dag) en ökning på 2,5 %. Detta parat med en minskning i konsumtionen på 1,2 % till 18,9 mbd gör att behovet av import minskade under 2011. USA har vänt en trend med sjunkande produktion och för tredje året i rad kan USA öka vilket skall ses som ett resultat av förbättrad och ny teknik. Ny volym kommer att komma i allt högre takt från de oljeskifferförekomster som finns i stora kvantiteter i USA och som tidigare inte kunde utvinnas. Teknikutveckling visar igen vilken viktig pusselbit den är i all verksamhet.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade