Tillbaka till Blogg

Bekymmersamt

25 januari, 2012 01:16 Blogg

Gårdagen visade på två nyheter från raffinaderiindustrin med innehåll i samma riktning. Petroplus som är en stor aktör på raffinaderimarknaden i Europa med fem raffinaderier ansökte igår om tillfälligt skydd mot konkurs, som de i de tre länder där de har verksamhet har som en möjlighet enligt lag. Andra Europeiska raffinaderier ligger i malpåse. Samtidigt varslades på den svenska raffinaderimarknaden om personaltrimning. Låga raffinaderimarginaler är naturligtvis det som är huvudorsaken. Men mot bakgrund av det måste Europeiska och svenska politiker ta farhågorna från branschen om snedvridning av konkurrensen mot internationella konkurrenter genom enskilda Europeiska pålagor på allvar.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade