Tillbaka till Blogg

Hur är det med tillväxten?

26 januari, 2012 04:37 Blogg

Tre stora och välrenommerade bedömmare av efterfrågan på olja IEA (International Energy Agency), OPEC och CGES (Centre for Global Energy Studies) tror på en allt lägre efterfrågeökning för 2012. Alla är fortfarande på plus men sedan i juli har i stort sett alla prognoser för 2012 trappats ned. Lägst ligger CGES som tror på en uppgång på 0,6 mbd (miljoner fat per dag) medan IEA och OPEC ligger på ungefär 1,0 mbd. Eftersom efterfrågan på olja fortsatt har en klar koppling till utvecklingen i världsekonomin stämmer det till eftertanke.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade