Tillbaka till Blogg

Fler intressenter

31 januari, 2012 11:59 Blogg

På avstånd glömmer man lätt att det finns fler intressenter i frågan om en eventuell stängning av Hormuzsundet. I vår del av världen pratar vi om oljan som måste igenom för att resten av världen skall få sina leveranser. Arabstaterna på insidan av sundet blir dubbelt drabbade vid en stängning då de dels inte skulle få ut sina produkter och därmed få sina exportintäkter och dels inte få tillgång till sin import. Länderna är i mycket hög grad beroende av sjötrafiken för att få mat, andra förnödenheter och produkter av alla de slag som krävs för ett normalt liv. De inblandade staterna har därför tagit fram planer för att möta hotet inkluderande kustbevakning, marinen och samarbete med övriga intressenter inklusive västliga marina styrkor.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade