Tillbaka till Blogg

Vad menar Hedegaard?

3 februari, 2012 10:02 Blogg

EU: s klimatkommissionär danskan Connie Hedegaard uttryckte i en intervju i EurActiv.com att hon alltid varit ”väldigt betänksam” (very cautious) när det gäller biodrivmedel. Hon tar som varnande exempel USA: s produktion av majsbaserad etanol. Vidare pekar hon på ILUC-diskussionerna som även framförts i Sverige. Det är självklart att nya landvinningar inte kan göras utan att säkra processen vilket också görs bl.a. via hållbarhetskriterier. Men det är olyckligt att inte EU: s klimatkommissionär är tydligt positiv till en en ökad användning av biodrivmedel som ett av de starkaste medlen att minska klimatpåverkan från transportsektorn. Målet är idag 10 % till 2020 och om EU skall nå målen enligt sin ”Road map to 2050” med en 65 %: ig reduktion kommer biodrivmedel att vara en och kanske den viktigaste ingrediensen.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade