Tillbaka till Blogg

Ord och jobb påverkar

6 februari, 2012 09:56 Blogg

Hårda ord i ordkriget mellan Iran och väst tillsammans med bättre jobbsiffror från USA har sänt iväg råoljepriset till runt 114 dollar per fat. Största inverkan denna gång har förmodligen de jobbsiffror som släpptes av det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet på fredagen. 243 000 nya jobb hade skapats mot förväntade 150 000. Arbetslösheten sjönk 0,2 procent i januari och har sjunkit med 0,8 procent sedan i augusti. Förväntan på att det skall påverka efterfrågan på olja i världens största konsumentland är därmed höga. Intressant är att lagersiffrorna talar emot. Ser vi början på en tillväxt i USA som i lägre grad än tidigare är beroende av olja? Skall bli intressant att följa USA: s utveckling framöver.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade