Tillbaka till Blogg

Raffinaderiutmaningar

1 november, 2012 04:12 Blogg

Deltog igår i ett intressant seminarium som arrangerades av Nätverket Olja & Gas, NOG och som handlade om EU:s raffinaderier och de utmaningar de står inför. Man ser minskande efterfrågan i OECD länder. Raffinaderikapaciteten ökar mer än efterfrågan och de byggs nya moderna raffinaderier i Kina, Indien och Mellanöstern av statsägda företag som inte bygger på kommersiella grunder utan för ökad tillväxt och välstånd. Efterfrågan på diesel ökar inom EU och ökar underskottet av diesel. En del av detta kommer att täckas av utbyggnaden av ryska raffinaderier som investerar för att öka dieselproduktionen. Ett sammanlänkat problem är att det blir ett bensinöverskott inom EU och man måste hitta avsättning för den. Hittills har USA importerat bensin men det finns tecken på att USA kommer att bli självförsörjande på bensin och då måste man hitta andra avsättningar för bensinen.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ebba Tamm
Civilingenjör – Produkter och miljöinformation

Senaste inlägg