Tillbaka till Blogg

Frukostseminarium om styrmedel för biodrivmedel

27 november, 2015 11:57 Blogg

En kompetent panel bestående av Karin Svensson Smith Mp, Kristina Yngwe C, Jakob Lagercrantz 2030-sekretariatet och Ulf Svahn Vd på SPBI diskuterade styrmedel och den problematik som EU:s regelverk innebär för Sveriges nuvarande system med skattenedsättning av biodrivmedel och den osäkerhet som finns i hur systemet ser ut i januari 2016. Det fanns en ganska stor enighet kring att det behövs ett rejält omtag och fokus på ett system för biodrivmedel i Sverige som innebär långsiktighet och förutsägbarhet för branschen, där drivmedelsbranschen vågar fortsätta att investera. Alla i panelen var positiva till Sveriges mål om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Sofie Quant
Kommunikationschef

Senaste inlägg

Senast kommenterade