Tillbaka till Blogg

Biodrivmedel och EU

14 december, 2015 09:04 Blogg

Med klimatavtalet i hamn pratade Miljöminister Åsa Romson om vad vi behöver göra i Sverige i P1 i morse. Ministern tog bl.a. upp de diskussioner regeringen för med EU om svårigheten att kombinera svenska koldioxidskatten med de styrande europeiska direktiven. Det är i sig sant, men viktigare för en fortsatt framgångsrik ökning av mängden biodrivmedel i Sverige är att inte begränsa råvarubaserna. Det tak på 7 % grödebaserad råvara i biodrivmedelsframställningen och ILUC med tillhörande diskussioner om markanvändning som EU-kommissionen infört är direkt begränsade för våra möjligheter att öka mängden biodrivmedel. Bättre därför att lägga kraften på det som skapar en direkt möjlighet för mer biodrivmedel i den svenska drivmedelspoolen.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Kommentarer (1)

  1. 21 januari, 2016 | Daniel Hagberg skrev

    Ja exakt!

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade