Tillbaka till Blogg

Beskedet!

16 december, 2015 12:17 Blogg

Så kom då det besked som såväl regeringen som vi i branschen väntat på. Sverige får fortsatt tillämpa skattenedsättning för biodrivmedel under åren 2016 t.o.m. 2018. Det var i och för sig nödvändigt att beskedet kom då drivmedelsbranschen annars hade hamnat i en helt omöjlig situation med full skatt på alla biodrivmedel från 1 januari 2016. Tyvärr innebär det också att branschen åter får vänta på de långsiktiga styrmedlen. Det är inte bra då det skapar osäkerhet för de som ska investera i produktions- och distributionsanläggningar för biodrivmedel. Då djävulen som bekant lurar i detaljerna finns det all anledning att fundera över de kommentarer som finns kring vinstmarginaler, åkermarksbaserade råvaror och offentliggörandet av ”viss” information på ”en Webbplats” 1 juli 2016. Vad det betyder i praktiken får visa sig i det kommande arbetet. Det kommer att bli skönt den dagen Sverige kan lämna detta lapptäcke och undantagslösningar och få ett långsiktigt hållbart och av EU-kommissionen accepterat styrmedel för biodrivmedel.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Kommentarer (1)

  1. 21 januari, 2016 | Daniel Hagberg skrev

    Gäller detta besked även E85 så vi kan komma ner till rimliga nivåer igen? Idag betalar ju kunder mindre i kronor per liter för 10 fossila kWh diesel än 6,5 mestadels förnybara kWh E85…

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade