Tillbaka till Blogg

Tyskland bröt mot statsstödsreglerna

13 maj, 2016 04:08 Blogg

EU-domstolen har i en dom från den 10 maj slagit fast att Tyskland har brutit mot statsstödsreglerna och går därmed på Kommissionens linje. De drabbade företagen får inte heller någon återbetalning av avgifterna. Det här visar med all önskvärd tydlighet att statsstödsreglerna är viktiga och att det kan leda till tuffa konsekvenser att bryta mot dem. För drivmedelsbranschen är det risken att få återbetalningskrav vid överkompensation av biodrivmedel som ligger i korten. Det är därför viktigt att de bedömningar som görs vid bestämmandet av punktskattenivåer är korrekta. Utfallet bör stämma till eftertanke inför diskussionerna kring utformning av befintliga och framtida stödsystem.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade