Tillbaka till Blogg

Priset i vågskålen

12 januari, 2017 11:57 Blogg

Priset på råolja på världsmarknaden står just nu och väger. De beslut som OPEC med Ryssland och andra har fattat om produktionsbegränsningar på sammanlagt 1,8 mbd (miljoner fat per dag) leder till underskott i marknaden om de genomförs vilket medför prispåverkan uppåt. Kuwait var tidigt ute och sa att de hade genomfört sin del. Förmodligen en del i spelet, men även Ryssland har offentliggjort en nedgång på 0,1 mbd. Trots det har priset fallit tillbaka något och ligger idag på 55 $/fat. Iraks produktionsrekord från Basra i december samt de fortsatt ökade antalet borriggar i USA motverkar en uppgång i priset. En uppgång på nästan 90 % från lägsta siffran i maj 2016. Dessa fakta kombinerat med det fortsatt höga lagerläget i världen håller emot. Vi går en intressant vår till mötes.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg