Tillbaka till Blogg

Refinery Forum hos EU-kommissionen

6 februari, 2017 01:56 Blogg

I torsdags 2 februari genomfördes ett möte med fokus på den europeiska raffinaderiindustrins villkor i EU-kommissionens regi i Bryssel. Medverkade gjorde ett antal tjänstemän från Kommissionen och även Miguel Arias Cañete EU-kommissionär med ansvar för Energi och Klimat. Såväl Cañete som tjänstemännen slog fast att den europeiska raffinaderiindustrin är viktig ur ett energi- och försörjningsperspektiv och att den har en roll att spela fram till 2050 och därefter. Man var samtidigt mycket tydlig med inriktningen mot en low carbon economy med ett tydligt minskat beroende av fossila energikällor med fokus på elgenerering och värmeproduktion. Till 2030 tror Kommissionen på en användning av fossila drivmedel motsvarande 87 – 88 % i transportsektorn jämfört med 94 % idag. Den totala andelen av fordonsflottan som är elbilar beräknas uppgå till 11 – 13 % vilket korresponderar med ca 1,2 miljoner bilar i Sverige. I Sverige har vi mycket bra energieffektivitet i våra raffinaderier bl.a. p.g.a. utnyttjandet av spillvärme. Det är något som Sverige som nation ska värna om när olika länder positionerar sig för framtiden.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg