Tillbaka till Blogg

IEA statistik

10 februari, 2017 04:17 Blogg

IEA (International Energy Agency) har precis släppt sin månadsstatistik. Efterfrågan på olja har utvecklats lite snabbare än tidigare prognos vilket gör att de skriver upp efterfrågökningen med 0,1 mbd (miljoner fat per dag) till 1,4 för 2017. 2016 slutade med en ökningstakt på 1,6 mbd. Efter beslut om frivilliga produktionsbegränsningar från såväl OPEC som vissa andra producentländer exempelvis Ryssland sjönk produktionen med 1,5 mbd jämfört med december och stannade på 96,4 mbd. OPEC minskade med 1,0 mbd vilket är 0,2 mbd under den frivilliga begränsningen. Eftersom det innebär underskott i marknaden sjönk lagren med 0,8 mbd. Priset är fortsatt runt 55 $/fat.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade