Tillbaka till Blogg

Håller emot

14 februari, 2017 09:28 Blogg

Trots att rapporterna visar på nästan förvånande följsamhet med OPEC: s m.fl. beslut om neddragning av produktionen av råolja ligger priset och pendlar kring 55 $/fat för Brent-kvaliteten. Svaret finns att läsa i framför allt två förhållanden. Den amerikanska aktiviteten i skifferfälten stiger i takt med att oljepriset steg från de rekordlåga nivåerna på 30 $/fat och en bit över det. Senaste veckan gav ytterligare borriggar i arbete i såväl vertikal som horisontell borrning. Samtidigt är lagren fortsatt höga. Den amerikanska aktiviteten kan inte på långa vägar möta den överenskomna minskningen i det korta perspektivet men den psykologiska effekten samt möjligheten att minska på de rekordstora lagren trycker inte upp efterfrågan tillräckligt. Våren blir intressant och då inte minst nästa OPEC-möte då diskussionen kring om neddragningen ska bli bestående eller inte blir viktig.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade