Tillbaka till Blogg

Högre etanolpriser

15 februari, 2017 04:41 Blogg

Hittills har 2017 präglats av allt högre etanolpriser. Från höstens priser omräknat till svenska kronor på ungefär 4,5 kr per liter ligger nu priset på ca 6,2 vilket är högst hittills under 2017 och det har varit stigande sedan början av november 2016. Skälen är flera och särskilt lyfts fransk efterfråga mot minskad produktion fram, samt att det är billigare och enklare att fylla de nationella kvoterna för förnybart med etanol. Belgien införde från 1 januari 2017 infört 10 % etanol i sin bensin vilket naturligtvis ökat på efterfrågan. En leverantör har deklarerat Force majeur och det finns Inget som just nu tyder på att trycket på priset lättar i ett kort perspektiv även om priset på euron har motverkat en del av uppgången.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Kommentarer (1)

  1. 18 februari, 2017 | Magnus Gustavsson skrev

    Högre etanolpriser verkar det inte vara på världsmarknaden iaf.: http://www.tradingeconomics.com/commodity/ethanol
    Varifrån kommer etanolen i svensk E85?

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade