Tillbaka till Blogg

Staplade styrmedel

15 mars, 2017 10:07 Blogg

Återinföra koldioxidskatt för värmeanläggningar som ingår i EU ETS är återigen staplade styrmedel på varandra helt utan klimateffekt. EU ETS sätter taket för vad man får släppa ut, och där ingår värmeanläggningar. Risken är också överhängande för att 3-4 möjliga staplade styrmedel för biodrivmedel införs de närmaste åren. Två som EU styr över och dessutom två nationella. Kan också konstatera att man i det klimatpolitiska ramverket och målen tar med de nationella utsläppen. Om man gör drivmedel dyrare i Sverige i jämförelse med grannländer så kommer svenska utsläpp att minska och grannländernas att öka.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ebba Tamm
Civilingenjör – Produkter och miljöinformation

Senaste inlägg

Senast kommenterade