Tillbaka till Blogg

Status Quo

15 mars, 2017 01:32 Blogg

Det är aldrig lätt att förutspå marknaden. OPEC med flera införde vid årsskiftet en väl fungerande frivillig produktionsbegränsning för att stabilisera och sannolikt få upp priset. Många spådde prisuppgångar då neddragningen översteg produktionsöverskottet, men priset har sedan dess legat ganska still kring 55 $/fat. I IEA: s månadsstatistik kan man läsa att efterfrågeökningen för 2017 beräknas fortsatt till ca 1,4 mbd (miljoner fat per dag), en siffra som har stått sig några månader. I februari steg produktionen globalt något med 0,2 mbd, och totalt bedöms uppgången utanför OPEC  i framför allt USA uppgå till 0,4 mbd under året. Den kommersiella lagernivån globalt ökade något i januari och även USA: s siffror visade på en ökning. Detta har lett till att priset på Brent fallit tillbaka något och står i skrivande stund på 52$/fat.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade