Tillbaka till Blogg

IEA: s månadsstatistik

18 maj, 2017 01:59 Blogg

IEA: s (International Energy Agency) månadsstatistik visar inte på några stora överraskningar. Den frivilliga produktionsbegränsningen från OPEC m.fl. sida håller till 96 % och utbudet är därmed ca 0,5 mbd (miljoner fat per dag) lägre än samma månad i fjol. Samtidigt beräknas ökningen i efterfrågan för 2017 stanna på 1,3 mbd vilket är i linje med tidigare prognoser med en liten tendens nedåt. USA överraskar och har ingen ökning alls medan Kina står för 0,4 mbd av nettouppgången. Det påverkar naturligtvis lagren nedåt men från en mycket hög nivå. Hittills för 2017 är det en liten uppbyggnad trots nedgång i mars och april. Nästa vecka har OPEC sitt ordinarie möte och förhandsdiskussionen pekar på stor sannolikhet för fortsatt produktionsbegränsning på samma nivå vilket därmed får antas vara inprisat.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg