Tillbaka till Blogg

EU-rapportör ur led

9 juni, 2017 03:52 Blogg

Rapportör Bas Eickhout i Europaparlamentets miljöutskott har släppt en Draft Opinion som kan bromsa den positiva utveckling vi haft på biodrivmedel i Sverige och Europa. Det handlar om frågan om råvara. EU-kommissionen har satt ett tak på grödebaserad råvara på 7 % som ska fasas ut under 2020-talet något som Bas Eickhout är positiv till och vill skärpa skrivningarna kring. Eickhout är däremot positiv till så kallade avancerade biodrivmedel. Skillnaden handlar inte om teknik utan om råvara. Samma teknik kan producera avancerade eller första generationens biodrivmedel. Det är helt en fråga om råvara. Om Bas Eickhout får igenom sin vilja kommer mer fossilt drivmedel att användas under 2020-talet än om möjligheten till att använda hållbar grödebaserad råvara finns kvar. Det vore mycket olyckligt och ett steg bakåt i klimatarbetet.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade