Tillbaka till Blogg

IEA maj

14 juni, 2017 04:10 Blogg

IEA (International Energy Agency) har idag släppt sin månadsrapport med intressant läsning. Trots att OPEC tillsammans med bl.a. Ryssland beslutat om en förlängning av den frivilliga produktionsminskningen på 1,8 mbd (miljoner fat per dag) ökade såväl OPEC som icke-OPECs produktion i maj. OPEC-länderna Nigeria och Libyen står utanför överenskommelsen p.g.a. tidigare problem och de har nu lyckats öka sin produktion. Utanför OPEC är det USA som blir tydligare och tydligare i sin nyvunna position som Swing producer med sina lättanpassade skifferoljetillgångar. OPEC och icke-OPEC ökade med vardera 0,3 mbd. Lagren steg i april och går möjligen nedåt i maj enligt preliminära siffror. Marknadens reaktion blev en nedgång och priset på ett fat Brent råolja ligger åter under 50 $/fat.

Kommentera

För att kommentera måste du verifiera dig med Facebook Connect.
Logga in med ditt Facebook-konto genom att klicka på knappen nedan.
Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Var respektfull för ämnet och andra personer i dina kommentarer på SPBI.se. Skriv kortfattat och använd ett vårdat språk. SPBI förbehåller sig rätten att ta bort alla inlägg som strider mot riktlinjerna i våra regler för kommentering.

Detta inlägg har inte fått några kommentarer

Skribent: Ulf Svahn
VD

Senaste inlägg

Senast kommenterade