Faktadatabas

SPBI:s faktadatabas är en samlingsplats för olika typer av kunskap om användning, hantering och framställning av oljeprodukter. Alla artiklar är indelade efter ämnesområden och sökbara för att du enkelt ska kunna hitta det du letar efter.

Frågor och svar

Här har SPBI också sammanställt de vanligaste frågorna och svaren inom en rad olika områden. På det sättet kan du snabbt hitta svaren på just det du funderar över.

Ifrågasätt, komplettera eller efterfråga information

Faktadatabasen är också den plats där du snabbt kan tipsa SPBI om uppdateringar av innehållet. I slutet av varje artikel finns det en direktlänk där du kan ifrågasätta, komplettera eller efterfråga information från våra experter.

Alkylatbensin till båt och gräsklippare

Under sommarhalvåret är det många som har frågor om ifall de ska använda alkylatbensin till sina båt- och motorgräsklipparmotorer. Det finns bland annat många miljöfördelar att använda det här bränslet vid rätt tillfälle.

 

Klimatpåverkan

Att använda fossila bränslen som olja påverkar vårt klimat. Genom att vara medveten om det går det också att hitta nya lösningar för en mer hållbar utveckling.

 

 

Prisutveckling

Diskussioner om priset på olja och drivmedel som bensin omges ibland av lite missuppfattningar. Därför kan det vara bra att lära sig mer om hur oljemarknaden fungerar och vad som påverkar priserna på oljeprodukterna bestäms.